Læserbrev: Mobil- og bredbåndshuller udryddes for 300 millioner

Der er områder i Syddanmark, hvor det er svært at få en stabil bredbåndsforbindelse, og hvor sorte huller gør det praktisk talt umuligt at føre en ordentlig mobilsamtale. Problemerne er størst i tyndtbefolkede områder, hvor udbyderne ikke kan tjene penge på at tilbyde en ordentlig bredbånds- og mobilforbindelse. Desværre er 10.000 husstande ladet i stikken af en regering, der ikke gør noget for at sikre dem en ordentlig forbindelse. Det vil vi i Venstre ikke acceptere. Derfor ønsker vi at sikre mobil- og bredbåndsdækning til alle dele af Danmark med en bredbåndsfond på 300 millioner kroner.

Etableringsomkostningerne til en bredbåndsforbindelse løber nemt op i 30-40-50 eller 100.000 kroner for at få trukket kabler eller få sat en antenne op. Det er ikke rimeligt, at man som borger i et landdistrikt selv skal betale for det. Med Bredbåndsfonden giver vi virksomheder og borgere med dårlig internet- og mobilforbindelse i Sønderjylland mulighed for at søge om midler til at dække etableringsudgifterne til bredbåndsforbindelsen. Det er kun ret og rimeligt, at man også i yderområderne får optimale muligheder for en stabil internetforbindelse til gavn for både virksomheder og borgere.

Fonden er fuldt finansieret ved, at vi bruger pengene fra frekvensauktionerne i 2016 og 2019, hvor teleselskaberne byder på de forskellige frekvenser, de bruger til at udrulle deres bredbåndsforbindelser. Derudover ligger vi op til en ’noget-for-noget’-model med mobilselskaberne, der skal sikre fuld mobilforbindelse. Løsningen lyder, at teleselskaberne opsætter mobilmaster, der dækker hullerne ind, mod at staten giver en rabat på frekvensafgifter. Vores forslag vil rette op på regeringens laden stå til og vil hjælpe de områder i Syd- og Sønderjylland, hvor markedskræfterne har sat ud. Det gør vi, for at sikre et Danmark i balance.

Af Anni Matthiesen MF, V, Valgt i Sydjyllands Storkreds, Egebjerg Landevej 14, Krogager