Læserbrev: Når vi sparer på demokratiets nærhed, bliver vi fattigere


Hvor mange ser egentlig med når kommunalbestyrelsen holder møde? Og er det nok til, at det kan betale sig at købe nyt udstyr, der understøtter, at den sendes?

Svaret har fra kommunalbestyrelsen desværre været nej.

I stedet for at få flere til at se med og dermed få større forståelse for den lokalpolitiske arbejde, har man nu smidt flere sten på vejen for os borgere.

For nu skal man i stedet møde op fysisk. Og ja det gjorde man selvfølgelig også før, man kunne streame det. Men vi lever i dag i en teknologisk tid. Og derfor undrer jeg mig meget over denne beslutning.

I en tid hvor bølgerne ofte går højt og fakta engang imellem erstattes af tro og synsninger, havde det måske været bedre at sikre, at vi borgere kunne se og høre den politiske uenighed. At vi kunne høre hvad der lå til grund for en stemme for eller i mod.

I fremtiden har man to muligheder: mød op på rådhuset eller læs et referat. Det er en beslutning, der ekskluderer flere fra at se og forstå den demokratiske handling, der altid foregår i byrådssalen. Og det er trist for os alle.

Trist at vi i kommunen har sparet os fattigere. Fattigere på forståelse af de af os politiske valgte og de valg de tager for os og vores kommune.

Venlig hilsen

Annika Hundebøl Søndergaard