Læserbrev: Ny aftale om dagpengene

Det er på alle måder alvorligt, når et menneske mister sit job og bliver arbejdsløs. Det gælder om hurtigst muligt at komme i beskæftigelse igen og mindske den økonomiske utryghed undervejs.

Enhver politisk aftale kan kritiseres – der bliver givet og taget, når der indgås aftaler, men jeg kan se mange positive ting ved den nye aftale om dagpengesystemet, og jeg mener, det overordnet er en god aftale. Først og fremmest er det vigtigt, at der nu endelig rettes op på det makværk af en reform, som Venstre og DF indgik i 2010, og som førte til, at titusindvis af mennesker faldt ud af dagpengesystemet midt i en økonomisk krise.
Med den ny aftale forbedres muligheden for at genoptjene sine dagpenge. Fremover tæller alt med, og det bliver mere attraktivt at tage ansættelser i kortere perioder. Vi ved, hvor vigtigt det er, at man som arbejdsløs fastholder en tilknytning til arbejdsmarkedet, og derfor er det et vigtigt fremskridt. Aftalen betyder også, at færre fremover vil miste retten til dagpenge – altså mere tryghed. Det er positivt.

Jeg siger ofte: Socialdemokraterne er bedst for Danmark. Det siger jeg, fordi partiet altid søger indflydelse og resultater, som gavner mennesker og samfund. Også når det er svært. Dagpengeaftalen er et resultat af en række kommissionsanbefalinger og politiske forhandlinger. Det er et eksempel på gode politiske processer, fordi det fører til holdbare brede aftaler. Havde jeg 90 mandater og en bunke milliarder til rådighed, var aftalen blevet endnu bedre – mere rød, og mere solidarisk. Men, ofte må man i politik nøjes med det, der kan opnås i samarbejde andre partier.

Troels Ravn

Fhv. MF (S)