Foreningerne i Billund Kommune går glip af tusindvis af kroner

Endnu flere foreninger, klubber og skoleklasser i Billund kommune kan drage økonomisk fordel af Børnehjælpsdagens Julelotteri. Foto: Børnehjælpsdagen


Endnu flere foreninger, klubber og skoleklasser i Billund kommune kan drage økonomisk fordel af Børnehjælpsdagens Julelotteri

Billund kommune er sparsomt repræsenteret i Børnehjælpsdagens Julelotteri, der er på gaden den 31. oktober. Kun en enkelt forening i hele Billund har meldt sig som sælger. Det viser en frisk opgørelse fra den danske hjælpeorganisation, der nu opfordrer flere lokale foreninger, idrætsklubber og skoleklasser til at melde sig på banen.

Julelotteriet gør gavn over hele landet, men aktuelt har Billund kommune desværre en meget lav tilmeldingsprocent. Derfor vil vi gerne gøre opmærksom på den gode indtjeningsmulighed, som lotteriet rummer for det lokale forenings- og skoleliv, forklarer Børnehjælpsdagens lotteriansvarlig Anne Nielsen.

For hvert solgt skrabelod til 20 kroner giver Børnehjælpsdagen et provenú på 8,50 kroner direkte ned i klub- eller klasseklassen. Og det kan hurtigt løbe op: I 2014 tjente 541 foreninger, klubber og skoleklasser i alt 2,7 millioner kroner ved at deltage i Julelotteriet.

Nogle foreninger tjener mellem 40-60.000 kroner på at sælge julelodder. Det er altså beløb, der virkelig kan gøre en forskel og som for eksempel kan dække nye redskaber, træningstøj, stævner, klub-rejser eller lignende, forklarer Anne Nielsen.

Lodsalg støtter anbragte børn – også de 48 anbragte børn fra Billund Kommune
Overskuddet fra lodsalget går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Alene af den årsag har hjælpeorganisationen hårdt brug for lokale sælgere over alt i landet – og altså særligt i Billund.

Billund kommune har efter de seneste tal fra Ankestyrelsen aktuelt 48 børn anbragt – de bor enten på børnehjem eller i plejefamilier. Det betyder, at de foreningsbørn og skoleelever, der sælger julelodder lokalt, rent faktisk også støtter lokalt

Julelotteriet er baseret på et unikt koncept, hvor foreningsbørn og skoleelever hjælper sig selv, men samtidig yder en vigtig humanitær indsats for de anbragte børn, som ikke kan bo hjemme hos deres forældre, afslutter Anne Nielsen, der understreger, at tilmelding til lotteriet er gratis og kan ske i hele salgsperioden fra 31. oktober til 24. december.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGENS JULELOTTERI
• Julelotteriet bliver solgt i perioden 31. oktober – 24. december 2015.
• Skrabelodderne bliver solgt over hele landet af børn og unge, der er tilknyttet en fritidsforening, idrætsklub eller skoleklasse.
• Et Julelod sælges for 20 kroner, heraf går 8,50 kroner til foreningen, klubben eller klassen, der typisk øremærker pengene til udstyr eller aktiviteter.
• Børnehjælpsdagen har stået bag Julelotteriet siden 1999.