Læserbrev: Trygheden er afgørende

Foto: Marie Hald


Det er udtryk for et grundlæggende problem når der bringes historier om borgere i Danmark, der ikke føler sig trygge i vores natur. Sådanne historie har man kunnet læse i den lokale presse i den seneste tid, hvor lokale fåreavlere oplever, at deres får bliver angrebet af ulve. Det har  en voldsom betydning for alvor, og nogle vælger helt at droppe at have dyr.

Det er et problem, og frustrationerne er fuldt ud berettigede, for selvfølgelig skal man kunne have sine får i fred uden at være bange for at en ulv kommer og tager dem. Derfor er det også en problemstilling jeg følger nøje, fordi jeg som folkevalgt i et område med ulve føler et ansvar for at vores borgere kan leve og færdes trygt i deres lokalområde, og jeg arbejder for en løsning, så vi kan sikre vores borgeres tryghed i de områder, hvor der bor ulve i Danmark. Det skal tages alvorligt, og det bliver det også, så længe jeg har noget at sige om sagen. Jeg er samtidig helt bevidst om, at det ikke er helt så ligetil at finde en løsning, da ulven er beskyttet. Politisk bliver det derfor afgørende, at vi finder de værktøjer i værktøjskassen, som vi har, og skubber på, hvor der skal skubbes på, for at vi kan finde en mere holdbar løsning.

Alle skal kunne leve og bo trygt i hele Danmark uanset hvilke dyr, der findes i den lokale natur. Det mener jeg, og det mener Socialdemokratiet.

Venlig hilsen

Kris Jensen Skriver, Grindsted, Folketingsmedlem for Socialdemokratiet