Læserbrev: Vil byrådet lukke Musikforeningen?


En samlet bestyrelse i Grindsted Musikforening er lettere rystede over, at der ligger forslag fremme om, byrådet i Billund Kommune måske vil fjerne en årlig underskudsgaranti. Garantien er i indeværende år på kr. 29.800,-.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at kultur koster penge, og at lave koncerter og så tjene på dem, kan være overordneligt vanskelligt.

Garantien er ikke et udtryk for at vi automatisk får pengene, men de år, hvor et eller flere arrangementer ikke er gået som ønsket, har vi fået dækket underskuddet ind. Dette har så skabt mulighed for, at vi følgende år, igen har kunnet lave musikarrangementer til glæde for alle musikinteresserede.

Beløbet vi taler om, er i gennemsnit over de seneste 10 år på et så lille beløb som kr. 11.171 årligt. Jeg tvivler på, at man kan få øje på det i Billund Kommunes kasse – men for en lille musikforening er der tale om et anseeligt beløb, og havde vi ikke fået dette tilskud, så havde kassen i dag været tom.

Og da ingen vel er interesserede i at risikere egne midler, ja så var Grindsted Musikforening lukket og slukket. Det er det, som kommunen vil komme ud for, hvis underskudsgarantien fjernes.

Man – læs Billund Kommune – vil gerne kultur, men vil man betale for den? I den senere tid har musikforeningen fået et godt samarbejde med Magion – bla. har Grindsted Musikforening fredag d. 8. september en Peter Belli koncert i godt samarbejde med Magion. Et samarbejde der risikeres at sættes over styr.

Grindsted Musikforening er sat i verden for at lave koncerter for alle, og vi ønsker virkeligt, at alle får en god oplevelse under vores koncerter. Det der er paradoksalt er den, at det er os i bestyrelsen, der får mindst ud af dem, da vi har mange gøremål under koncerterne.

Vi vil gerne appellere til de ansvarlige politikere om, at Grindsted Musikforening beholder underskudsgarantien i årene fremover – ellers lukker og slukker I foreningen – husk det!

 

Venlig hilsen

Jan Poulsen, på vegne af Grindsted Musikforening