Læserbrev: Visionsmøde om Billund by


Jeg syntes det var et godt møde i Billund Centret, hvor vi borgere kunne komme med ideer, forslag og visioner om egne tanker og ideer til Billund By´s fremtidige struktur.

Jeg manglede dog én stor medspiller, som til dato har haft meget stor indflydelse på byens udvikling.

Lige nu ligger der meget store planer for: Ole Kirksvej med boliger, Hovedgaden med parkeringshus, Vejlevej med butikscenter og Højmarksvej med kontor og udviklingscenter.

På intet tidspunkt blev disse projekter nævnt, og de fremgik heller ikke på noget af det materiale, der var ophængt i Centret.
Sammenlagt drejer disse projekter sig om flere hundrede arbejdspladser og boliger, samt mange tusinde m2 nybyggeri.
Det er før set at kommunen har udfærdiget en lokalplan, som ikke har passer helt ind i private interesser, og derfor, på eget initiativ ændres.
Personligt er jeg lykkelig for de store initiativer og aktiviteter der sker i Billund by, men det kan næsten føles som blår i øjnene, når 250 borgere bruger tid og kræfter på et arrangement, hvor materiale og informationer ikke er ”up to date”.

Er det for meget at forlange, om LEGO og KIRKBI spiller med lidt mere åbne kort? De har, og bruger, professionelle rådgivere, ingeniører, arkitekter, by udviklere og hvad det ellers hedder.

Dette vil måske give et mere sammenhængende billede af mulighederne for Billund By, nu og i tiden fremover.

 

Venlig hilsen
Hugo Sørensen, Billund