Lars Hansen er de konservatives nye spidskandidat

Efter adskillige år i front for de konservative byrødder – både få og lidt flere – takkede Allan Munk Nielsen af ved den lokale vælgerforenings generalforsamling i aftes.

– Jeg er bestemt ikke færdig i politik, men mit civile job, som jeg holder rigtig meget af, fylder meget. Og for mig er politik stadig en hobby og dét at være spidskandidat tager meget tid, så derfor har jeg valgt at der skal andre friske kræfter til, siger Allan Munk Nielsen.

Således blev Lars Hansen fra Grindsted i aftes valgt til ny spidskandidat for de konservative til næste kommunalvalg i 2025.

– Jeg ved ikke om jeg kan gøre det bedre end Allan, men jeg kan gøre det anderledes. For jeg har min måde at gøre det på. Allan har gjort det godt og jeg har været meget, meget glad for at arbejde sammen med ham og for at have ham som gruppeformand og spidskandidat for vores parti. Jeg har en anden vinkel ind i det. Jeg sidder et andet sted i den politiske del end Allan. Han sidder i et fagudvalg og jeg sidder i Økonomiudvalget, og så er jeg automatisk med i budgetforhandlingsproceduren, siger Lars Hansen.

For ham gælder det blandt andet om at slå en kile ind mellem Venstre og Socialdemokratiet, så de konservative stemmer får mere indflydelse:

– Vi arbejder fint sammen partierne imellem, det er slet ikke dét. Men det gælder om at vi får mere indflydelse end vi har, siger Lars Hansen.

– Hvor ser du selv forskellene mellem dig og Allan Munk Nielsen?

– Jeg er mere højrøstet end Allan og jeg markerer mig nok lidt mere på nogen ting, lyder det med et velkendt skævt smil fra Lars Hansen.