Legender løber over målstregen i Billund


De har været hinandens største konkurrenter. De har kæmpet for de samme trofæer, besteget de samme troner og trænet til de samme stævner. Lørdag d. 13. Juni vil de tre triatlon legender Chris ’Macca’ McCormack, Thomas Hellriegel og Luc Van Lierde krydse målstregen ved Challenge Denmark som et team.  

Når startskuddet til det første Challenge Denmark stævne lyder, lørdag d. 13. Juni, vil vinderen af Ironman World Championships i 1997, Thomas Hellriegel, springe i vandet imens to af de største konkurrenter fra hans lange triatlon karriere, hepper på ham. I skiftezonen vil Chris ’Macca’ McCormack – manden der besteg den samme Ironman World Championship trone i både 2007 og 2010 – vente på ham, klar til at springe på cyklen. Efter 90 km’s cykeltur vil Macca overgive stafetten til Luc Van Lierde, verdenshistoriens første europæiske vinder af præcis det samme hawaiianske stævne, som både Hellriegel og Macca har vundet.

Når Van Lierde, der ikke nøjedes med sin 1996 sejr ved Ironman World Championships, men tog den samme titel igen i 1999 – har løbet de 21,1 km, vil han løbe over målstregen med både Macca og Hellriegel – præcis som ethvert andet stafethold.

Året 1997

Disse tre mænd kan alle se tilbage på en karriere indenfor triatlon der overgår hvad de fleste andre professionelle triatleter nogensinde har drømt om. Med en aldersforskel på 4 år, har de tre legenders karriere krydset hinanden mere end én gang, og gjort dem til store konkurrenter.

I løbet af ét enkelt år, 1997, tog de tre atleter mere eller mindre alle titler der findes på den internationale triatlon scene. Thomas Hellriegel vandt Ironman World Championships, Macca vandt både ITU World Cup Serien og Triathlon World Championships, og Luc Van Lierde satte verdensrekord på den fulde distance, da han sluttede i tiden 7.50.25 ved stævnet der i dag er kendt som Challenge Roth.

Det var i 1997. I 2015 har de forladt scenen og betragter nu hvordan en ny generation af unge, hårdarbejdende atleter kæmper for de samme trofæer, som alle tre herrer har erobret i løbet af deres karriere. Den 13. Juni vil årtiers rivalisering blive glemt, og tre af de største legender i sporten vil slå sig sammen og krydse Challenge Denmark målstregen som et af de mest spektakulære stafethold, et triatlonstævne nogensinde har set.

Race Direktør ved Challenge Denmark, Claus Vesterby, fortæller;

”Jeg kan ikke beslutte mig for, om jeg er mest begejstret for det her som race direktør eller privat person der nu får chancen for at se mine største idoler køre sammen som et hold. Det her overgår min vildeste fantasi for et stafethold,” siger han med et stort smil på læben.