LEGO fik endelig behørigt åbnet nyt campus i Billund

Efter fem års byggeri kunne LEGO Koncernen endelig i dag fejre den officielle åbning af det nye topmoderne LEGO Campus i hjertet af Billund.

Den 54.000 kvadratmeter store bygning er tegnet af C.F. Møller Architects og bliver en innovativ arbejdsplads for ca. 2000 medarbejdere og et hjem væk fra hjemmet for alle LEGO Koncernens medarbejdere over hele verden.

– En vigtig del af LEGO Campus er ‘People House’, et koncept udviklet i tæt samarbejde med medarbejderne, der giver alle kolleger mulighed for at netværke og lege i og efter arbejdstiden. De første tanker om People House blev udviklet tilbage i 2014. People House er blot en af de mange funktioner på tværs af bygningen, der skaber et mere fleksibelt miljø for arbejde og leg og afspejler den hybride måde at arbejde på, der findes i hele LEGO Koncernen. People House er skabt som et sted for afslapning, inspiration og genopladning og har mange forskellige faciliteter, blandt andet et topmoderne fitnessområde, kreative værksteder, et LEGO ’homestay’ for besøgende medarbejdere, en biograf, udendørs park og aktivitetszoner, køkken til fælles madlavning og netværk og en sundhedsklinik. Medarbejdernes familier er også velkomne til at benytte faciliteterne, lyder det i en pressemeddelelse fra LEGO.

– Det er et stort øjeblik at se vores nye Campus officielt åbent efter mange års planlægning og byggeri. Mange kolleger har bidraget til at forme en arbejdsplads, der afspejler vores værdier og indbyder til leg og kreativitet, ikke kun for vores medarbejdere i Billund, men for alle vores LEGO kolleger over hele verden, der regelmæssigt kommer på besøg. Vores mission er at inspirere børn, så det er vigtigt, at vi skaber en levende, legende arbejdsplads, der gør det muligt for medarbejderne at levere inspirerende oplevelser for børn, siger Niels B. Christiansen, administrerende direktør i LEGO Koncernen.

Og der er i den grad tænkt på bæredygtighed og miljø i den nye bygning. Her er der eksempelvis Sedum-planter på flere tagflader, der opsamler regnvand til at vande de omkringliggende grønne områder. Affaldet fra arbejdspladsen sorteres i 10 forskellige kategorier og alle udendørs møbler er fremstillet af i alt 5000 kg kasserede LEGO klodser.

Dertil kommer at der under byggeriet blev genanvendt 1000 tons byggeaffald.