LEGO og UNICEF inspirerer børn til at gøre en forskel

Børn over hele kloden kan nu hjælpe med at skaffe legetøj til sydafrikanske børn ved sammen at bygge et kæmpe LEGO® DUPLO® tårn.

LEGO Koncernen, LEGO Fonden og UNICEF har netop lancereret en kampagne, der skal inspirere børn til at forestille sig det mest kreative tårn, de kan bygge af LEGO® DUPLO® klodser – og derefter bygge det, tage et billede af det og indsende det til hjemmesiden www.LEGO.com/towerofimagination, hvorefter LEGO Koncernen vil bygge et tårn online ud fra alle de indsendte bidrag. Jo flere tårnbyggere der deltager i udfordringen, jo flere LEGO® DUPLO® klodser vil der blive doneret til børn i Sydafrika, hvor det forventes, at op til 150 skoler og dagplejecentre kan få glæde af samarbejdsinitiativet, der har til henblik at forsyne dem med legetøj i høj kvalitet.

“Jeg håber, at børn over hele verden vil have det sjovt med at bygge et tårn, og at de vil finde det opmuntrende på samme tid at gøre noget godt for børnene i de sydafrikanske skoler og dagplejecentre”, siger Robbert Stecher, Senior Vice President of Corporate Affairs, LEGO Koncernen.

LEGO Koncernen, LEGO Fonden og UNICEF har partnerskaber, hvis formål er at skabe bevidsthed om børns rettigheder og vigtigheden af læring gennem leg og adgang til leg. Som en del af partnerskaberne opfordrer kampagnen børn til at bruge deres fantasi, kreativitet og engagere sig i at bidrage med tusindvis af LEGO® DUPLO® klodser til at støtte mulighederne for udviklingen af leg og børns tidlige udvikling blandt 2.400 børn i Sydafrika. LEGO Fonden er allerede aktiv med andre projekter i Sydafrika og resten af verden, der skal gøre læring gennem leg til en realitet for millioner af børn. Læs mere http://www.legofoundation.com/en-us/programmes/play-based-learning

Legens betydning

Leg er afgørende for børn og deres fremtidige udvikling i livet. Leg kan fremme børns udvikling af fysiske, intellektuelle og sociale færdigheder og, ikke mindst, kreativitet. Når kreativiteten næres, udrustes børn til at være nysgerrige og tilegne sig viden hele livet igennem.

“Vi ønsker at inspirere børn over hele kloden og forene dem for at bygge et kæmpe tårn online. Med bare få LEGO® DUPLO® klodser og et par enkelte klik kan børns fantasi og kreativitet være med til at hjælpe hundredvis af børn, forældre og lærere i Sydafrika”, fortæller Robbert Stecher, Senior Vice President of Corporate Affairs, LEGO Koncernen. Han fortsætter, “Vi håber også, at denne byggeudfordring kan bidrage til at skabe bevidsthed om læring gennem leg og adgang til leg”.

Partnerskaberne mellem LEGO Koncernen, LEGO Fonden og UNICEF vil fortsætte med at undersøge muligheder for at interagere med børn, forældre og virksomheder for at sætte fokus på børns rettigheder og tidlig læring.

”LEGO Koncernen, LEGO Fonden og UNICEF deler den overbevisning, at leg er fundamentalt for tidlig kvalitetslæring og kognitiv udvikling”, siger Verity Nicholas, Chief Corporate Fundraising, UNICEF. ”Gennem vores partnerskaber og dette sjove og engagerende initiativ ønsker vi at bidrage til at bygge en fremtid, hvor læring gennem leg udruster børn i Sydafrika til hele livet igennem at tilegne sig viden og forblive kreative og engagerede”.

Sådan kommer du i gang

  • Forestil dig det mest kreative og skøre fantasitårn nogensinde
  • Byg dit tårn ud af LEGO® DUPLO® klodser
  • Tag et billede af dit tårn foran en ensartet baggrund
  • Gå til: www.LEGO.com/TowerOfImagination, og upload dit billede
  • Inden for 24 timer vil dit billede blive formateret, og du vil modtage et direkte link til dit bidrag til det store onlinetårn.