LEGO skaber nyt musikvideo-univers

LEGO Koncernen i Billund har i dag sammen med Universal Music Group (UMG) offentliggjort nyheden om produktet LEGO VIDIYO – stedet hvor brugerne kan lave musikvideoer på en helt ny legende måde.

Udviklerne beskriver selv LEGO VIDIYO som “en sjov og innovativ måde at lave musikvideoer på, der er udviklet til at hylde og udvide børns kreativitet og passion for musik.”

LEGO VIDIYO er rettet mod børn i alderen 7-10 år og er en platform, hvor børn kan eksperimentere med leg og musik – en kombination, der er grundlæggende for deres udvikling, og som udvider deres evne til at skabe følelsesmæssige og kreative forbindelser med andre mennesker, forklarer LEGO.

– Ved at kombinere ny teknologi med LEGO System i Leg og musik fra mange af verdens førende kunstnere på tværs af flere genrer, giver LEGO VIDIYO børnene en ny mulighed for at udtrykke sig kreativt. Ved at lade dem styre deres egen produktion af musikvideoer kan børn både opdage og styrke deres passion for musik gennem en medrivende, positiv og tryg social oplevelse, skriver LEGO og UMG i en pressemeddelelse.

Kort fortalt går det ud på at brugeren vælger en af de mange sange i appen. Så skal man danne et band bestående af en række ny fysiske minifigurer, som kan tilpasses og vækkes til live i forskellige størrelser via AR-teknologi i VIDIYO-appen.

Dertil kommer en række special effects i form af “BeatBits”, der placeres på scanningsscenen, og som låser op for digitale effekter, der giver brugeren mulighed for at styre alt fra video- og musikstil til sceneeffekter.

Herefter kan musikvideon uploades til appen – men først når indholdet er godkendt. Således kan børnene ikke uploade videoer med sig selv til appens feed, men den kan gemmes lokalt, så familie og venner kan se den på enheden.

– Vi ønsker at give næring til den næste generations fantasi ved at give børn et nyt lærred, hvor de kan udtrykke sig kreativt. Undersøgelser viser, at mere end tre fjerdedele af forældre verden over ønsker, at deres børn havde mere selvtillid, når det gælder kreativ udfoldelse, og derfor lancerer vi LEGO VIDIYO, så vi kan gøre drømmen til virkelighed, siger Julia Goldin, der er Chief Marketing Officer hos LEGO Koncernen.

Planen er at lancere appen til marts.