LEGO udvider massivt i Billund

Knap er LEGO Koncernen færdige med byggeriet af hovedsædet på Aastvej i Billund, før et nyt byggeri er på vej. Snart gang gælder det faciliteterne på Kornmarken, der står foran et gevaldigt løft.

Næste år begynder opførelsen af “Kornmarken Campus”, der kommer til at forbinde den eksisterende LEGO fabrik med en ny bygning på 46.000 m2. Tilsammen vil det udgøre et Campus på mere end 100.000 m2 i udkanten af Billund.

Der bliver også investeret i opførelsen af en ny kontorbygning i centrum af Billund, der vil udgøre et nyt ”Innovation Campus”.

Her skabes der plads til produktudvikling og innovation inden for produktteknologier. De markante udvidelser af det danske hoved-kvarter kommer oven i investeringen i det 54.000 m2 store LEGO Campus, som bliver indviet senere på året.

– Vi har investeret betydeligt i vores hovedkvarter i Billund i de seneste år for at skabe et inspirerende og kreativt arbejdsmiljø, der afspejler vores brand og værdier. Med disse nye investeringer forbedrer vi arbejdspladsen for yderligere tusinder af LEGO medarbejdere, der arbejder med produktinnovation og produktion i hovedkvarteret. Jeg er meget glad for at fortsætte vores ambition om at bidrage til udviklingen af Billund såvel som at skabe gode arbejdsforhold for alle LEGO kolleger, siger administrerende direktør i LEGO Koncernen, Niels B. Christiansen.

Kornmarken Campus kommer til at rumme de 700 medarbejdere, der i øjeblikket arbejder på LEGO fabrikken i Billund, og ca. 1.200 kolleger fra afdelingerne Engineering & Quality og Engineering & Workplace, som i øjeblikket arbejder på flere lokationer i Billund.

Det vil også blive arbejdsplads for de kolleger, der arbejder på at finde og implementere nye, bæredygtige materialer.

Kornmarken Campus samler alle disse medarbejdere på ét sted og vil bl.a. omfatte kontorlokaler, laboratorier, testfaciliteter, værksteder og nye støbeområder.

I centrum af Billund vil den nye kontorbygning blive en banebrydende innovations-arbejdsplads og skabe plads til flere kolleger inden for produktinnovation og produkt-teknologi i, hvad der vil blive kaldt Innovation Campus.

Byggeriet ventes at begynde i 2023, og kolleger forventes at flytte ind i slutningen af 2025.