LEGO vinder vigtig sag om Kina-kopier

En kinesisk domstol har givet LEGO Koncernen medhold i en sag vedrørende bestemte produkter af mærket BELA, der var under anklage for at krænke LEGO Koncernens intellektuelle rettigheder.

– Retten fandt, at fremstilling og salg af Bela produkterne udgør en krænkelse og uretmæssig konkurrence. Det er første gang, LEGO Koncernen har ført og vundet en sag baseret på uretmæssig konkurrence mod producenter af kopiprodukter i Kina, skriver LEGO i en pressemeddelelse.

Sagen blev rejst mod to kinesiske virksomheder, der havde fremstillet og solgt BELA produkter, der var nærgående efterligninger af LEGO-produkter og endte med at de to virksomheder skal stoppe med at kopiere LEGO-produkters emballager og logoer, da der er tale om en overtrædelse af LEGO Koncernens rettigheder.

Dommen vækker glæde hos LEGO:

– Vi ser det som et bevis på det fortsatte fokus fra kinesiske myndigheder og domstole på at håndhæve og sikre intellektuelle rettigheder på ordentlig vis. Vi mener, det er vigtigt for en fortsat positiv udvikling af de forretningsforhold, som alle virksomheder der opererer i Kina er underlagt, siger Peter Thorslund Kjær, Vice President, Legal Affairs i LEGO Koncernen.