LEGOLAND giver smagsprøve på verdens største LEGO model


I dag løftede LEGOLAND® sløret for en bid af verdens største LEGO® model, LEGO Star WarsTM X-Wing Starfighter, der udgør parkens helt store nyhed for sæsonen 2015. På LEGO World i Bella Center kan de besøgende de kommende fire dage opleve LEGO modellens ene vinge bygget af mere end 250.000 LEGO klodser.

Kraften var over Ørestaden i København, da Christian Woller, direktør i LEGOLAND i dag afslørede en lille bid af verdens største LEGO model, LEGO X-Wing Starfighter, på åbningsdagen for LEGO World. Med hjælp fra både LEGO Darth Vader, Stormtroopers fra 501st Nordic Garrison og vigtigst af alt en masse glade børn med lyssværd, lykkedes det at få det enorme klæde til at falde, der inden under skjulte den over fire meter lange vinge, der er bygget af mere end 250.000 LEGO klodser.

– Vi kunne simpelthen ikke vente helt til åbningen med at vise noget af vores nyhed frem. LEGO World er en oplagt mulighed til at give en lille forsmag på nyheden. Vingen giver virkelig en fornemmelse af, hvad der er i vente i LEGOLAND, og hvor stor modellen er, uden at afsløre alt for meget, siger Christian Woller.

I LEGOLAND kan gæsterne opleve LEGO X-Wing Starfighteren tilsat ekstra, levende elementer såsom lys, lyd og røg, der virkelig giver publikum fornemmelsen af at stå på hangardækket af et intergalaktisk rumskib i en fjern galakse. Desuden vil en række unikke LEGO Star Wars modeller tilføre oplevelsen ekstra dimension.

-Vi er lige nu ved at lægge sidste hånd på hele opsætningen, og jeg tør godt love, at det bliver en stor oplevelse for alle os Star Wars fans, men så absolut også for alle, der holder af LEGO klodsen. X-Wing Starfighteren er et pragteksempel på, hvilken magi man i bund og grund kan skabe med LEGO klodsen, siger Christian Woller.

360 graders view af ikonisk model
Har man en smule Star Wars blod i årerne, ved man, at Starfighteren ikke er en hvilken som helst LEGO model. Det er en tro kopi af lige præcis dén X-Wing Starfighter, Luke Skywalker brugte til at destruere Dødsstjernen i den oprindelige Star Wars trilogi, blot bygget af over 5 millioner LEGO klodser.

– Når gæsterne træder ind i hangaren i LEGOLAND for at opleve X-Wing Starfighteren, vil de kunne bevæge sig hele vejen rundt om den spektakulære model. Her har de mulighed for at nærstudere de mange detaljer og ikke mindst få et sug i maven, når de rødglødende jetmotorer begynder at summe, og gøre klar til take-off, siger Christian Woller.

Ny LEGO Star Wars butik
2015 kommer i den grad til at stå i Star Wars universets tegn i LEGOLAND. Når forlystelsesparken åbner dørene til den kommende sæson, kan gæsterne ikke alene opleve verdens største LEGO model. Parken slår også dørene op til en LEGO Star Wars butik, der huser det komplette sortiment af både LEGO Star Wars æsker og merchandise. Desuden kan gæsterne genopleve de mange scener fra Star Wars filmene i parkens Miniland område eller lade sig suge ind i det tryllebindende univers, når parken afholder Star Wars Dage den 20. og 21. juni.

Man kan opleve vingen på LEGO World frem til 15. februar 2015

Fakta om LEGO® Star Wars X-Wing Starfighter vingen udstillet på LEGO World
– Højde: 4,75 meter
– Bredde eksklusiv kanoner: 3 meter
– Bredde inklusiv kanoner: 7,80 meter
– Antal klodser: ca. 250.000 LEGO Klodser

Fakta om LEGO Star Wars X-Wing Starfighter udstillet i LEGOLAND i sæson 2015
• X-Wing STARFIGHTEREN er et af de mest ikoniske fartøjer fra Star Wars universet og vil blive udstillet eksklusivt i LEGOLAND Billund for sæsonen 2015
• X-Wing Starfighteren er aktuel i den nye Star Wars film, Star Wars Episode XII The Force Awakens
• Modellen er en tro kopi af den LEGO model, man kan købe i butikkerne – blot hele 42 gange større
• Modellen vejer over 20 tons og er mere end 3 meter høj, 13 meter bred og 13 meter lang
• Der er brugt 5,335,200 LEGO klodser til X-Wing Fighteren
• Det har taget 32 modelbyggere 17, 336 timer at bygge modellen – svarende til 10 års arbejde for én designer
• Udstillingen rummer desuden alle de centrale figurer fra filmenes univers bygget i LEGO klodser
• X-Wing fighteren bliver udstillet i hangaren, der også huser forlystelsen Ice Pilot School. Halvdelen af aktiviteten vil derfor blive lukket ned, men der er stadig mulighed for at prøve kræfter som pilot på flyveskolen.