Livgarden marcherer gennem Grindsted


Der venter en helt speciel oplevelse i Grindsted på lørdag den 11. juli, når Den Kongelige Livgarde afvikler den traditionsrige Blå March.

Marchen er med til at markere gardernes overgang fra felttjeneste til vagttjeneste ved de kongelige slotte og palæer. Marchen er altså i år henlagt til Grindsted, hvor Midtjysk Garderforening har hjulpet med at arrangere.

– Vi har med glæde sagt ja til at være værter for Blå March, som er en del af gardernes overgang til vagttjeneste. Der venter uden tvivl en flot og stemningsfyldt oplevelse og forhåbentlig vil der være mange tilskuere som nyder det langs ruten. Vi forventer op til 260 gæster fra regimentet i byen. Det er naturligvis garderne, der skal gå blå march men også officerer, befalingsmænd og ledsagere med mere, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Ruten, som garderne skal gå, er stort set identisk med den rute Dronning Margrethe og Prins Henrik fulgte, da de besøgte Grindsted i 2012. Bortset fra at ruten begynder ved Magion og ender på Rådhuset. Her vil Billund Kommune være vært for en reception for garderne og deres ledsagere efter marchen.

Marchen afvikles i tidsrummet fra klokken 10.30 til 10.45  og igen fra 12.30 til 12.45.

Foto: Blå March fra et tidligere år. /foto: helsingoergarderforening.dk