Lokal Vorbassemand klar til landspolitik

Frits Simmelsgaard Kristensen


Selvom det er første gang han står på stemmesedlen for Kristendemokraterne til et folketingsvalg, så er det en erfaren herre, der stiller op i Vejen-kredsen i Sydjylland.

Frits Simmelgaard Kristensen fra Vorbasse fik under coronaen tid til at reflektere, om han var det rigtige sted i forhold til sine kerneværdier. Det fik ham til at skifte til Kristendemokraterne, efter tre byrådsperioder for Venstre i Billund Byråd.

– Vi skal være det bedste sted for familien fra vugge til grav. Ethvert menneske har uendelig værdi, og det skal gerne kunne mærkes, lyder hans begrundelse for partiskiftet.

Frits Simmelsgaard Kristensen er uddannet i livet. Han har været tømrer, familieplejer, har kørt taxa i Billund og arbejder i dag som sikkerhedsvagt på et datacenter. Han kender lokalområdet og det bliver da også landområderne og de mindre byer han kommer til at kæmpe for, hvis han bliver valgt ind på Borgen.

– Ca. 45 pct af Danmarks befolkning bor og lever uden for de 29 største byer, heraf en stor del i landsbyer og på landet. Det er en del af deres gode liv at bo der, og derfor skal de også tages alvorligt og høres. Derfor vil jeg kæmpe for at lokalområderne uden for centerbyerne har gode vilkår og muligheder. De skal ikke opleve at blive bremset i deres initiativer og medbestemmelse, mener den nye folketingskandidat for Kristendemokraterne.

Og han har mange forslag til, hvordan man kan sikre de mindre byer med modning af byggegrunde, servicefunktioner som posthus, apotek og bibliotek i det eksisterende butiksliv og sikre offentlig transport.

– Det er helt galt, at Christiansborg stædigt holder fast i et serviceloft i kommunerne, som ingen kommuner vil have. Det er lokalt, man ved bedst, hvordan pengene skal bruges. Jeg vil simpelthen kæmpe imod centralisering af opgaverne i stat, regioner og kommuner for at bremse affolkningen i de mindre bysamfund, mener 61-årige Frits Simmelsgaard Kristensen.