Vil fordoble antallet af natteravne


Natteravnene i Billund satser på en fordobling af hjælpere i gule jakker i løbet af det næste år. Det blev et af målsætningerne for det kommende år, da Natteravnene for nyligt afholdt årsmøde. Her blev John Ullerup-Hansen valgt til ny formand, mens Thomas Fjeldsted Pedersen og Søren Tønning udgør den øvrige bestyrelse.

Lige nu er der henved 18 natteravne i Billund, men dét tal skulle gerne øges:

– Det er for lidt til at gå hver lørdag året rundt. Vores mål er vi kommer til at runde 30-35 medlemmer inden næste årsmøde. Altså en fordobling i forhold til nu, siger John Ullerup-Hansen. Og han mener ikke det er en umulig opgave:

– Det kræver at vi ansigt til ansigt med den enkelte kommende natteravn, fortæller hvad det egentlig går ud på. At arbejdet består i at iagttage og observere, og snakke med de unge. Vi går aldrig indenfor på et diskotek eller lignende. Vi er kun udenfor og vi blander os aldrig i konflikter. Vi kan tilkalde assistance, men det er det, forklarer John Ullerup-Hansen.

Han påpeger at man som natteravn ikke binder sig til et bestemt antal ture.

– Det bestemmer man helt selv! Vi har medlemmer som ikke har gået et år, men som bliver klar igen. Vi udsender en vagtplan, hvorpå man skriver hvornår man kan gå, og det er det. Altså ingen tvang eller forventninger fra bestyrelsens side, siger John Ullerup-Hansen.