Lufthavnen har fået firbenede hjælpere til cargo

Fremover bliver det nemmere for Cargocentret i Billund Lufthavn at sikre sig, at der ikke ryger forbudte genstande som sprængstoffer med ombord på cargoflyene ud fra Billund Lufthavn.

I dag kan det være svært at scanne store mængder tungt industrigods i en røntgenmaskine, så derfor har personalet været nødt til at bryde emballagen for at sikre, at der ikke ryger ulovlige ting med.

Men nu har Billund Lufthavn fået to security-hunde, der snuser sig frem til eventuelle ulovligheder:

– Hundene er et godt supplement til røntgenscannerne, fordi der er meget gods, der eksempelvis er for stort eller komplekst til scanneren, og det gods bliver så sikkerhedskontrolleret manuelt af medarbejdere med partikeltestere. Så ikke nok med, at godset kan blive sikkerhedstjekket mere skånsomt, så kommer det også til at gå hurtigere, og det åbner op for mere luftfragt via Billund Lufthavn. Det kan være med til at sætte endnu mere skub i væksten, fortæller Jan Hessellund, der er adm. direktør i Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

Det har fordele for flere, at Billund Lufthavn indfører security hunde. Når hundene er så effektive til at sikkerhedskontrollere godset, bliver omkostningen ved at fragte via Billund Lufthavn mere konkurrencedygtig for kunderne. Og det giver også en betragtelig lempelse af det fysiske arbejde for de ansatte i cargocenteret.

– Hver uge håndterer vores medarbejdere mellem 1000-2000 kasser til manuelt sikkerhedstjek, og det kan godt være fysisk hårdt, men det erstatter hundene en stor del af nu. Så det er en arbejdsmiljølempelse for vores medarbejdere, og den hurtigere ekspedition sikrer konkurrencedygtige priser på den del af håndteringen for vores kunder, siger Jan Hessellund.