Med ja-hatten på

Uffe Schmidt


Med overskrifter i aviserne den seneste tid, om svære tider for mindre bysamfund med bland andet pres på skoler og manglende salg af byggegrunde, kan man jo godt blive lidt bekymret. – Men jeg tillader mig nu alligevel at have den optimistiske kasket på, Jeg syntes vi er i en rigtig god udvikling her i Billund kommune, og vi står rigtig godt rustet til fremtiden.
Det er klart, at i en krisetid, som vi befinder os i nu, så går dét ikke så stærkt som hidtil med salg af byggegrunde, men dét gælder også i de lidt større byer, dét ser jeg som en naturlig udvikling, som vil vende, når tiderne bliver lidt mere optimistiske igen.

Folk flytter stadig til vore mindre byer, for her er mulighed for at få lidt højere til loftet, og samtidig have landsbyskolernes nærhed samt landsbyernes sammenhold, som har stor betydning for tilflyttere. Måske bliver der ikke solgt byggegrunde lige nu, udenfor Grindsted og Billund, men der bliver købt og solgt huse i hele kommunen. Jeg syntes ikke, vi skal ligestille antallet af solgte byggegrunde, med hvor godt det går, – tingene går blot lidt langsommere end førhen.
I Billund Kommune kan vi glæde os over, at alle vores byer kan betegnes som “helhedsbyer”, hvor der både er børnehave, skole og plejehjem. Dét er der også blevet kæmpet for, og jeg tror, at når der bliver snakket om skolelukninger på landsplan, kan vi her i kommunen have ro i sindet.
Ikke nok med, at vi har de mindre samfund, der fungerer i deres egen helhed, vi har også en hel kommune, hvor vi understøtter hinanden godt og danner en større helhed. Alting ligger indenfor rækkevidde, og vil vi have lidt mere, så er vi alle tætte på de to
centerbyer, så vi skal ikke køre langt for at få det brede udvalg. Omvendt er der heller ikke langt fra de store byer og ud til de mange tilbud og skønne naturoplevelser, som f.eks. Grene Sande byder på.

Centerby eller landsby – vi er alle lige vigtige, og vi har alle samme muligheder for at benytte hele kommunens tilbud.

Jeg syntes, vi som kommune er godt rustet, har en god fordeling og samtidig styr på den økonomiske del af dét, så vi også kan tillade os denne luksus, som ikke er alle forundt.
Dét må ikke blive en hvilepude, vi skal være oppe på dupperne og holde tungen lige i munden for at holde kursen, og det glæder jeg mig til at være en del af i det nye politiske år.

Rigtig godt Nytår,
Uffe Schmidt
Viceborgmester Venstre
Hejnsvig