Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse bliver en del af Sparekassen Kronjylland


Fremtidssikring af den lokale sparekasse og garantkapital bag ønske om
sammenlægning

Efter nogle svære år leverede Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse ved halvåret et pænt regnskab, der viser, at de seneste års målrettede arbejde har givet resultater. Årene har dog også vist, at det i dag er vanskeligt at drive  et mindre pengeinstitut med kun fem afdelinger. Derfor ønsker bestyrelsen og ledelsen at sikre den lokale sparekasse ved at blive en del af Sparekassen Kronjylland.

– Sparekassen Kronjylland er den perfekte partner for os. Den har en god størrelse, den deler vores værdier om den personlige rådgivning og det lokale engagement og samtidig er den meget solid. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at en sammenlægning er det rigtige for os og vores kunder, understreger bestyrelsesformand i Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse, Erik Therkelsen.

Sammenlægningen er afhængig af, at Vorbasse-Hejnsvigs repræsentantskab godkender den, og det vil derfor
blive indkaldt hurtigst muligt.

– Men jeg tror og håber, at der er opbakning til aftalen, der samtidig sikrer, at alle vores garanters garantkapital bliver fri. Det sker efter et par år, hvor vi desværre har været nødt til at indefryse garantkapitalen, fortæller Erik Therkelsen.

Også i Sparekassen Kronjylland er de glade for aftalen, som ligger i god forlængelse af både sparekassens
strategi og seneste års vækst og opkøb.

– Vi har en strategisk målsætning om at udvide vores markedsområde mod syd, og det får vi mulighed for med en sammenlægning. Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse har nogle gode lokale afdelinger med dygtige og engagerede medarbejdere. Der er en stærk lokal forankring, som vi også har i vores øvrige afdelinger, og den vil vi holde fast i ved eksempelvis at bevare eksisterende sponsorater med videre. Derudover ligger afdelingerne strategisk godt i forhold til Esbjerg, Kolding og Vejle, hvor vi har planer om at åbne afdelinger, når vi finder de rette personer til at stå i spidsen for dem, fortæller Sparekassen Kronjyllands bestyrelsesformand, Jørgen B. Nielsen.

Sparekassen Kronjylland overtog i 2012 Sparekassen Østjylland, og de har dermed stor erfaring i at
gennemføre en sammenlægning.

– Derfor ved vi også, at kommunikationen direkte til kunder og medarbejdere er ekstremt vigtig. Vi må desværre ikke kontakte dem direkte, før aftalen forhåbentlig bliver godkendt. Men jeg vil gerne her sige til kunderne, at de naturligvis beholder deres lokale rådgiver i deres lokale afdeling. Så skiltet på bygningen vil se anderledes ud, men hverdagen vil være den samme, som de kender i dag, slår Sparekassen Kronjyllands administrerende direktør, Klaus Skjødt fast.

Adm. direktør i Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse, Allan Aaskov, bliver ansat som områdedirektør og medlem af den øverste daglige ledergruppe i Sparekassen Kronjylland. Han får i den forbindelse en stor rolle i arbejdet med sammenlægningen.

– Dermed får medarbejderne også et kendt ansigt at gå til med deres ideer, spørgsmål og tanker, forklarer Klaus Skjødt.