Millioner til børn i flygtningelejre

Arkivfoto


En stor pose penge fra Ole Kirks Fond betyder, at Dansk Flygtningehjælp kan rykke ud til flygtningekriser med få dages varsel. Fonden donerer nemlig 15 mio kroner over tre år til en global akutpulje.

Derudover donerer Ole Kirks Fond ti millioner kroner over de næste tre år til langsigtede indsatser for flygtninge i Mellemøsten. For den globale flygtningekrise er et af verdens alvorlige problemer, mener Kjeld Kirk Kristiansen, der er formand for Ole Kirks Fond.

– Der er et meget stort ønske for mig og min familie om at kunne bidrage til at afhjælpe denne situation og særligt at nå ud til de mange børn, der lever under umenneskelige forhold i en krisesituation og efterfølgende desværre ofte i flygtningelejre i rigtig lang tid. Ole Kirks Fond har mulighed for at give Dansk Flygtningehjælp den fleksibilitet og det råderum, der skal til, for at organisationen kan gøre sit arbejde bedst muligt. Jeg er meget imponeret over Dansk Flygtningehjælps arbejde, og derfor er jeg meget glad for det samarbejde, vi nu sætter i gang, siger Kjeld Kirk Kristiansen i en pressemeddelelse.

Det nyskabende samarbejde giver Dansk Flygtningehjælp mulighed for at yde en hurtigere og mere omfattende hjælp. Eksempelvis har Ole Kirks Fond med meget kort varsel ydet midler til en akut indsats i det nordlige Uganda, hvor mere end 400.000 flygtninge fra Sydsudan er kommet til et område, hvor der i forvejen opholder sig mere en 200.000 flygtninge, og hvor det humanitære system er hårdt belastet.