Nu kommer der igen liv i den gamle Nettobutik i Grindsted

Fra venstre Jørgen Lundsgaard, Martin Moen og til højre Karsten Juhler - Foto: René Lind Gammelmark


Nu står det klart hvad der skal være i den gamle Nettobutik på Vestergade i Grindsted. Den lokale tømrer- og snedkermester Martin Moen købte butikken i september sidste år, og siden da har der ifølge Netavisen Grindsted været flere forskellige planer med de gamle butikslokaler.

Og i aftes blev ejere og beboere fra lejlighederne over butikken som nogle af de første orienteret om de nye planer for butikken. Det skete over et stykke smørrebrød på Hotel Hedemarken, hvor også medarbejdere fra Give Grindsted Uddannelsescenter var til stede.

Det er nemlig Give Grindsted Uddannelsescenter, der flytter fra Engvej og Grindsted Midtpunkt til den gamle Netto-butik på Vestergade.

– Midtpunkt-bygningen skal væltes for at give plads til et nyt byggeri og vi flytter om i den gamle Nettobygning for at fastholde en central placering i Grindsted Midtby. Det er godt for både byen og for os, fortæller Karsten Juhler fra Give Grindsted Uddannelsescenter, der håber at kunne flytte ind lige efter påske næste år.

Igen bliver det arkitekt Jørgen Lundsgaard fra Give, der skal stå for indretningen af det nye Give Grindsted Uddannelsescenter – noget han har gjort tre gange tidligere.

Han mener at flytningen vil gøre Uddannelsescentret mere synligt:

-På Engvej er det jo bagved, de har synligheden fra parkeringspladsen. Her er det helt fremme, hvor alle vil kunne se, at her er Give Grindsted Uddannelsescenter, siger Jørgen Lundsgaard, der har flere planer på plads:

– Der skal være undervisningslokaler, hvor der kommer dagslys ind mod vest, og vinduerne bliver udskiftet med dørpartier, så de samtidig kan virke som flugtvej. Bagerst i bygningen bliver der kontorer, lærerværelse og depotrum og så videre. Hovedindgangen bliver bibeholdt som det er nu, hvor kursisterne skal gå ind, og så kommer der et lounge-og caféområde, hvor man i pauserne kan gå ud, og få det man nu har brug for ligesom der også laves et lille køkken, forklarer Jørgen Lundsgaard overfor Netavisen Grindsted.