Nu øges den lokale trafiksikkerhed

Kris Jensen Skriver og Anni Matthiesen glæder sig begge over tildelingen af statskroner til lokale trafiksikkerhedsprojekter.


Igen er det lykkedes staten at finde penge til at forbedre trafiksikkerheden i Billund kommune. For et halvt år siden kunne de lokale folketingsmedlemmer blev der i Transportministeriet fundet penge til etablering af en rundkørsel i krydset Tingvej/Sdr. Ringvej.

Og nu er staten så klar til at medfinansiere yderligere fire trafiksikkerhedprojekter i Billund kommune.

Det drejer sig om krydset Morsbøl Skolevej/Kærbækvej, der ombygges til det der hedder et forsat kryds – hvor de to sekundærveje har ubetinget vigepligt for trafikken på den gennemgående vej, primærvejen.

Ved Hejnsvig kommer der en rundkørsel i stedet for krydset Egebjerg Landevej/Ribe Landevej/Kirkevej ligesom der også er en rundkørsel på vej lidt længere henne ad Ribe Landevej, hvor Refshøjvej krydser rute 425.

Og endelig er staten klar til at kaste penge efter etableringen af en venstresvingsbane på Tingvejen ved Filskov, for de der skal svinge ned ad Stationsvej.

I alt er der i omegnen af 5,5 mio statskroner på vej til de fire projekter indenfor Billund kommunes grænser – til stor glæde for de lokale folketingsmedlemmer:

– Jeg glæder mig hver gang vi finder penge til at øge trafiksikkerheden og jeg glæder mig naturligvis ekstra meget, når pengene også lander i mit eget nærområde. Jeg håber at de ændringer, som nu kommer til at ske, vil gøre det mere sikkert for både cyklister og bilister at færdes på vejene, siger Anni Matthiesen (V), der bakkes op af sin socialdemokratiske kollega:

– Det er så godt, at der igen afsættes midler til at øge den lokale trafiksikkerhed. Som lokalvalgt er jeg særdeles glad for de mange projekter i Billund kommune, der bliver tildelt midler her. Det er en glædens dag for sikkerheden bag rattet eller på cyklen i begge kommuner, siger Kris Jensen Skriver (Soc.)