Ny forening skal skabe nye erhverv og arbejdspladser i Vorbasse

Foto: Vorbasses fb-side


En ny forening er på vej i Vorbasse. Den har til formål at skabe nye erhverv og arbejdspladser i Vorbasse, så byen kan sikre sig overlevelse.

– Når vi ser os om, og når vi lytter til landdistriktsforskerne, er der ikke meget håb for landsbyer af Vorbasses størrelse. I hvert fald ikke med mindre vi ved egen kraft er i stand til at udvikle nye veje for bæredygtig økonomisk udvikling. Byfornyelse, etablering af hjertestier, shelterpladser og hundeskove er gode og helt nødvendige foranstaltninger, som udsætter forfaldet, men det bringer os ikke ud af dødvandet, lyder det fra initiativtagerne til foreningen ifølge vorbasse.dk.

Netop på den baggrund var lokalrådet i Vorbasse for et år siden med i forskningsprojektet ”Den moderne landsby skaber nye erhverv”. Det er nu endt med indstillingen om at danne foreningen ”Udviklingsrådet for Kilden i Vorbasse”, der skal løfte projektet ”Kilden i Vorbasse”.

Her henvises der til den hellige kilde i landsbyen, som i sin tid var hele årsagen til Vorbasse Marked

Tanken er, at kilden skal fungere som brand og spydspids for projekter, som skal organiseres selvstændigt med reference til den nye forening. Det er altså ikke foreningen, der skal drive forretning. Den forpligter sig til gengæld til at få gode ideer, til at inspirere, skubbe på og skabe rammer.

Der er stiftende generalforsamling i den nye forening den 30. oktober kl. 18 på Vorbasse Kro.