Ny rute åbnet mellem Billund og Bergen

Nu bliver det endnu nemmere for nordmændene at komme til Billund – og for danskerne at komme til Bergen. I dag åbnede flyselskabet Widerøe en rute mellem Bergen og Billund og som det sig hør og bør blev den første flyvning fejret med en portal af vand, da flyet fra Bergen ankom.

Ruten her gør det noget nemmere for forretningsfolk, der nu ikke længere behøver at flyve med SAS over Oslo for at komme til Bergen. Men også de mange norske håndboldspillere, der spiller i de jyske klubber vil formentlig komme til at bruge ruten. I hvert fald den 25-årige norske håndboldspiller Celine Sivertsen, der officielt åbnede ruten ud fra Billund i dag, kommer til at bruge ruten en del, når hun i næste sæson tiltræder i Randers HK.

Men også turister – både danske og norske – vil ifølge lufthavnsdirektør Jan Hessellund få stor glæde af ruten:

– De 250.000 nordmænd, der gæster LEGOLAND i Billund, behøver ikke tage bilen hele vejen, når de nu kan tage flyet fra Bergen og stort set til LEGOLANDs hovedindgang. Og den anden vej er det nu endnu nemmere for danske turister at komme op og opleve den norske natur, lød det fra Jan Hessellund, inden Celine Sivertsen åbnede ruten ved at kaste en håndbold gennem gaten.