Ny stabschef for Strategi, HR og Kommunikation i Billund Kommune

Signe Marie Smidt bliver Billund Kommunes nye stabschef for Strategi, HR og Kommunikation. Hun har blandt andet erfaring fra Landbrug & Fødevarer, Seges og KL, ligesom hun har været erhvervsdirektør i Business Horsens. Før jobbet i Billund Kommune har hun senest været ansat som chef for Strategisk Vækst i Kolding Kommune.

Hendes kompetencer og erfaring spænder således bredt, og den røde tråd handler for Signe Marie Smidt om at skabe netværk med udgangspunkt i det gode samarbejde samt at drive processer med overblik og engagement i komplekse problemstillinger med mange interessenter.

– Jeg glæder mig meget over, at Signe bliver vores nye stabschef. Hun er analytisk stærk og har stor erfaring med at arbejde i politiske organisationer, ligesom hun formår at bringe forskellige faglige kompetencer i spil og ikke mindst at binde opgaverne sammen om en strategisk retning. Fagligt har hun primært bevæget sig inden for byudvikling, erhvervspolitik og strategisk udvikling, og jeg glæder mig til det fortsatte samarbejde med Signe. Jeg er sikker på, at hun har de rette kompetencer til at sætte en udviklingsorienteret retning for området, siger Thomas Foged, kommunaldirektør i Billund Kommune.

Hun er dog slet ikke noget fremmed ansigt på rådhuset i Grindsted, hvor hun har siddet som udviklingskonsulent fra december sidste år og frem til august, hvor som interim overtog posten som chef for Byrådssekretariatet. Hun ser frem til det fortsatte samarbejde på tværs af hele organisationen, når hun den 1. december 2023 fastansættes i stillingen som Billund Kommunes nye stabschef for Strategi, HR og Kommunikation.

– Jeg har været virkelig glad for mit første år i Billund Kommune og glæder mig meget til at lære organisationen bedre at kende i denne nye stilling og til at arbejde sammen på tværs og sikre gode helhedsorienterede løsninger i tæt dialog med borgere og politikere. Der ligger mange spændende opgaver foran os, herunder at styrke stabsserviceringen internt i organisationen, og jeg ser frem til at udvikle og bygge bro mellem de forskellige områder, siger Signe Marie Smidt.

Signe Marie Smidt bliver stabschef for en afdeling med 28 medarbejdere, der som led i en reorganisering pr. den 1. oktober 2023 samler områderne politik, strategi, HR, Kommunikation, sekretariat, erhvervsudvikling og løn i én afdeling under navnet ”Strategi, HR og Kommunikation”.

Afdelingens medarbejdere fordeler sig på følgende teams:
•    Strategi & Jura
•    Kommunikation med egen kommunikationschef
•    HR og løn

Som led i reorganiseringen blev fire stabe lagt sammen til to, og kollegastaben er Økonomi og Digitalisering.