Nye hold for vandskrække og motionister

Modelfoto


I forsøget på at brede paletten ud og tilbyde svømning til endnu flere, opretter Billund Svømmeklub efter sommerferien to nye hold.

Det ene er et vandtilvænningshold, der henvender sig til alle, der af en eller anden grund har svært ved at komme i vandet. Det kunne være vandskræk, et fysisk handicap eller en diagnose af en art, der gør det svært for dem at være på et almindeligt hold.

– Sidste år havde vi nogle elever, som pga handicaps, ikke rigtig passede ind på nogle hold, og jeg var led ved ikke at kunne tilbyde dem noget hold her i Billund Svømmeklub. Vi havde ikke så mange penge og ingen muligheder for at komme på kursus og købe det nødvendige udstyr, fortæller træneransvarlig i Billund Svømmeklub, BISK, Maiken Thomsen.

Men så vendte lykken:

– Klubben var så heldig at vinde en pose penge fra SuperBrugsen i Billund, hvor kunderne kunne vælge hvem der skulle modtage økonomisk støtte. Valget faldt på BISK og nu bestyrelsen valgte at øremærke pengene til oprettelsen af de nye hold, fortæller Maiken Thomsen.

Udover vandtilvænningsholdet vil der i den nye sæson, der starter op til september, også være noget Aqua-Gym:

– Aqua-Gym er et hold, hvor man kan få pulsen op uden den store belastning på knogler og led. Her vil der blive arbejdet med alle muskelgrupper, men det skal selvfølgelige stadig være sjovt, smiler Maiken Thomsen.

Hun opfordrer i den forbindelse alle der kunne se sig selv i rollen som instruktør på Aqua-Gym om at kontakte hende.

Tilmeldingen til den nye sæson, der begynder til september, indledes i slutningen af denne måned.