Nyt lokalt LGBT-netværk på vej

Der er brug for et netværk hvor unge LGBT-personer kan mødes i et trygt fællesskab. Det mener Xara Berg fra Sdr. Omme, der for et års tid siden flyttede til Billund kommune fra Silkeborg.

Derfor tog hun for nogen tid siden kontakt til lederen af Unge-Kulturhuset i Grindsted, Mathilde Tougaard Hansen, for at høre om UKH kunne være hjemsted for sådan et fællesskab.

– Og ja, det kan vi da i hvert fald, for huset er jo de unges og det er mit job at facilitere fællesskaber. Og jeg havde selv gået og tænkt over, at det da kunne være enormt relevant med sådan et tiltag her. Så da Xara kom og spurgte om det, spurgte jeg lige hurtigt ud blandt brugerne af UKH og der var da et par stykker, som det gav mening for og som gerne ville støtte op om det, siger Mathilde Tougaard Hansen.

– Jeg er selv queer, og jeg synes, det kunne være fantastisk, hvis vi havde noget at samles om her. For hvis man er ung og queer, så kan man godt føle sig ekskluderet fra fællesskabet. Det har jeg i hvert fald selv oplevet. Og her i Danmark er vi rigtig glade for at sætte folk i kasser, og der er bare ikke rigtig nogle regnbuefarvede kasser, så derfor tænkte jeg, at der måske sidder nogen derude og tænker: “bare jeg kunne finde nogle venner, jeg kunne spejle mig i”, siger Xara Berg om baggrunden for det nye initativ, der i første omgang er målrettet de 15-30-årige.

Så på fredag den 24. november er der første netværksmøde i LGBTQIA+ Billund i UKH Grindsted med fællesspisning og efterfølgende koncert med A Plane To Catch.

Af hensyn til maden kan man lige give en melding via dette link om man kommer til spisning eller bare dukker op i løbet af aftenen.