Nytårsforsætter giver travlhed i træningslokalerne


Et nyt år betyder for mange ny livsstil og dermed også mere motion. Nytårsforsætterne har givet flere medlemmer i Billund Ny Motionsforening, hvor lokalerne på Kløvervej i Billund er fyldt godt op allerede her i starten af året. Erfaringerne siger dog, at travlheden aftager i februar og i marts er det ikke længere de nye medlemmer, der optager pladsen i træningscentret.

– Vi oplever en stigning i medlemstallet på omkring 25 pct i januar i forhold til resten af året, men mange falder fra igen senest i slutningen af februar, fortæller formand for Billund Ny Motionsforening, Søren Søgaard.

Med 20 års erfaring i fitness- og motionsmiljøet er det hans erfaring at de der begynder på motion i december ofte varer ved længere end de der begynder i januar.

– Så tænker de ikke at det er et nytårsforsæt, men noget de har tænkt igennem forud for. Vi siger jo gerne at vi mennesker skal have en vane i 21 dage, så varer det ved, siger Søren Søgaard.

Medlemstallet i Billund Ny Motionsforening ligger lige nu på omkring 330 medlemmer i alderen 13 til 82 år.

– De helt unge skal have deres forældre med herud for at registrere sig og så ender det ofte med at forældrene også begynder at styrketræne, så familier ofte træner sammen her, siger formanden.