Olivia Kirkegaard er i finalefeltet som Årets Holdkammerat

12-årige Olivia Kirkegaard fra Grindsted er et særdeles godt bud på Danmarks bedste holdkammerat. Det mener formanden for GGIF Fodbold, Mathias Vips Jeppesen, som derfor har indstillet hende til titlen.

Og det mener Danmarks Idrætsforbund, DIF, der har indstiftet prisen, tilsyneladende også. For Olivia Kirkegaard er nu blandt de tre finalister ud af 150 indstillede til prisen, der helt præcis hedder “Fremtidens Idræt for Børn og Unge ’Årets Holdkammerat’”.

– Olivia har skabt fokus på pigefodbolden på blot lidt over et år. Olivia har holdt motivationen og lysten vedlige på et hold, som sidste år ikke spillede turnering. Her gik Olivia forrest med sit gode humør og den rette indstilling, lyder det i noget af indstillingen til DIF fra GGIF-formand, Mathias Vips Jeppesen.

– I år har Olivia sørget for, at holdet fungerer på bedste velgående. Hun hjælper trænerne, da hun har den bedste kendskab til holdet. Olivia tænker på holdet før sig selv. Ved opstarten af hendes årgang, har det medført at vores yngste pigehold i klubben har nogen at se op til. Et forbillede, der har hjertet det rette sted. Klubbens fællesskabsånd har Olivia været medvirkende til bringe videre til næste niveau. Olivia har taget sine holdkammerater med over for at se nogle af klubbens hold spille. Det har skabt en dynamik og et sammenhold blandt hele klubben. Denne indstilling har smittet af på resten af klubben. Hermed har Olivia været startskuddet til, at man på trods af alder og køn, sagtens kan skabe en god dynamik i klubben, lyder det videre.

Formanden kunne forleden selv meddele Oliva Kirkegaard og resten af holdet at hun var blandt de sidste tre i finalefeltet til prisen – og dét kom som en overraskelse:

– Det er da megafedt. Det havde jeg ikke set komme, at jeg var indstillet til. Det var en god overraskelse, siger Olivia Kirkegaard, som altså nu skal en tur i Boxen i Herning 6. januar. Det er nemlig her vinderen kåres til det store sportsshow Sport 2023.