Opdateret landbrugsskole byder velkommen til Åbent Hus for kommende elever

Med to nye lærere er Grindsted Landbrugsskole klar til at tage imod en flok – måske – kommende landbrugselever, når skolen i den kommende weekend afholder åbent Hus for alle interesserede.

Grindsted Landbrugsskole oplever en stigende interesse for uddannelsen til landmand, og i de seneste år har man set en stigning i elevtallet. Derfor har skolen netop budt velkommen til to nye undervisere, der bl.a. skal være med til at sætte yderligere fart i undervisningen på den grønne rejse.

Julie Holsbo er ansat som grisefaglærer, og hun er selv uddannet driftsleder med speciale i svin tilbage i 2004 og har med sin landbrugsfaglige baggrund en solid praktisk erfaring med primærlandbruget. Hun kommer fra en stilling som griserådgiver hos Vilomix, hvor hun primært har arbejdet med foderoptimering og rådgivning af griseproducenter i ind- og udland. Inden da var Julie Holsbo grisefaglærer på Høng Landbrugsskole.

– Jeg glæder mig til at dele min viden med de unge på Grindsted Landbrugsskole. Den nye dagsorden omkring grøn omstilling er vildt interessant, og vil gennemsyre alle aspekter for fremtidens landmænd i deres produktion. Det gælder lige fra driftsledelse til foder og udnyttelse af gyllen fra dyrene, hvor man jo fremover kommer til at anvende langt det meste til produktion af grøn energi, påpeger Julie Holsbo.

Julie Holsbo skal primært undervise i gris, ledelse, bæredygtighed, samfundsfag og idræt. Ud over undervisningen skal hun også deltage i kostskoleaktiver for de elever, der har interesse i heste, da hun udover sin faglige erfaring med rådgivning, driftsledelse og undervisning også er aktiv sportsrytter og uddannet sportsdommer inden for islandske heste.

På planteområdet starter Johnny Bjørn som plantelærer. Han er uddannet agrarøkonom og akademi merkonom, og har desuden stor praktisk erfaring fra landbruget både i marken og som driftsleder på større ejendomme.

– Min interesse for markerne har altid været stor, så derfor glæder jeg mig meget til at dele min store interesse for planter til de unge fremadstormende planteelever. I undervisningen vil vi sætte stor fokus på at kunne forene de forskellige IT-værktøjer, der i dag stilles til rådighed for fremtidens landmænd. Der er ingen tvivl om, at fremtiden i dansk landbrug er præcisionslandbrug via IT-teknologi, droner og robotter i marken, og det skal vi klæde eleverne på til, forklarer Johnny Bjørn.

Lørdagens åbent hus-gæster kommer til at opleve en opdateret landbrugsskole:

– Vi ved, at elevernes krav og forventninger til et godt uddannelsessted hele tiden øges, og derfor følger vi selvfølgelig med tiden. Vi har på det seneste udbygget de aktiviteter, der ligger ud over undervisningen. Med f.eks. en nyetableret lektiecafe, Sorte Aftener, hvor vi arbejder i værkstederne, madklub, ryttertræning m.m. Vores fitnesscenter og elevkøkken er blevet renoveret, så det står superflot og imødekommende. Eleverne skal udover en god undervisning, også have gode faciliteter til sunde interesser i fritiden. Det er jo en af de store fordele ved, at eleverne i landbrugsuddannelsen bor på skolen, siger forstander Erik Friis Møller.