Kongeord udsolgt lokalt på to en halv time

Lene Haun fra Bog & Ide Billund/Grindsted melder alt udsolgt på den nye bog, Kongeord. Foto: Bog&Ide


Danmarks nye konge, Hans Majestæt Frederik 10., tog fusen på hele mediebranchen, da det i morges kom ud, at han udgiver en bog – i dag – kun få dage efter han overtog tronen fra sin mor. Hvor lang tid bogen med titlen Kongeord har været undervejs, gætter mange på, men ingen ved det vist sådan helt officielt.

Faktum er, at forfatteren Jens Andersen står bag bogen i samarbejde med den nye konge. Den har været hemmeligholdt helt frem til udgivelsesdagen i dag. Faktisk var det først nytårsaften at Politikens Forlag, der udgiver bogen, blev kontaktet omkring bogen. Og så gik det ellers stærkt med redigerings- og layoutarbejdet, og de lokale bogbutikker blev kontaktet.

Derfor var det først i morges at den lokale Bog & Ide Billund og Grindsted anede, at de ville have en ny bog på hylderne denne onsdag.

Eller det havde de så heller ikke ret længe, for allerede efter to en halv time var samtlige udgaver lokalt væk – 15 solgte i Grindsted og alle 35 i Billund-butikken var også revet væk.

Ifølge den lokale boghandler har mere end 20 allerede forudbestilt bogen til næste sending kommer om formentlig to uger, men mange flere har forgæves været inde for at købe bogen, og har i stedet satset på at finde den i en anden butik frem for at skrive sig på forudbestillingslisten.