Påsken fejres alligevel – på LEGOLANDs parkeringsplads

Fire af initiativtagerne til drive in gudstjenesten på LEGOLANDs P2-parkeringsplads. Fra venstre Torben Klovborg Christiansen (REFBORG/Billund Handelsforening), Jan Juul Hansen (MAVT, Billund), Morten Patrzalek og Gert Bjørsted - begge fra Betania Kirkecenter i Blåhøj.


Hvad får man hvis man tager et forsamlingsforbud, en initiativrig præst og en ligeså iderig lydtekniker – midt i en tid, hvor vi skal være sammen på afstand?

Så får man begivenheden Drive-In gudstjeneste på LEGOLANDs P2-parkeringsplads i Billund.

Det er Gert Bjørsted, der er præst i Betania Kirkecenter i Blåhøj, som sammen med en række folke- og frikirkekristne har taget initiativ til en drive-in-gudstjeneste påskesøndag klokken 15.00. Hele gudstjenesten sendes på storskærm leveret af MAVT fra Billund og lyden transmitteres direkte ud i folks bilradioer, så alle kan fejre en af de vigtigste højtider i den kristne tro – og samtidig være sammen på afstand.

– Påsken er for vigtig en kirkelig højtid til, at vi vil undlade at mødes og fejre den sammen. Drømmen er at samle mennesker fra en stor del af Syddanmark til én stor fælles påskegudstjeneste, hvor mennesker mødes for at fejre påskens budskab om, at livet sejrer over døden, siger Gert Bjørsted.

Netop drive-in-gudstjenesten følger alle retningslinjer og afvikles med tilladelse fra Sydøstjyllands Politi.

– På den måde kan folk se og hilse på hinanden uden smitsom kontakt. Og rent symbolsk passer påskens budskab perfekt med, at coronakarantænerne så småt lettes, når påskeferien er forbi. Kan man forestille sig en bedre måde at gå en ny tid i møde på? spørger Gert Bjørsted.

Gudstjenesten finder sted på en mobil scene, og salmeteksterne vil blive vist på storskærme. Simon Pedersen fra bandet Skywalk, der kendt for sine nyfortolkning af den danske salmeskat står for salmer og sange, og sognepræst Elon Jepsen fra Vor Frelsers Kirke i Vejle skal stå for prædikenen.

Der er plads til 800 biler i p-området, og drive-in-gudstjenesten er åben for alle, så Gert Bjørsted håber, at folk fra store dele af Syddanmark vil benytte sig af muligheden for at mødes på denne måde.

– Ved gudstjenesten kan vi få lov at mærke lidt af friheden og fællesskabet igen, og det tror jeg, mange har brug for i denne tid, siger Bjørsted.

Man kan kun følge gudstjenesten ved at komme til P2-pladsen i bil. Man må kun følges med dem man bor sammen med, og alle skal blive i bilerne under hele gudstjenesten. Anvisningerne fra parkeringsvagterne skal følges og så skal biler ikke holde i tomgang under gudstjenesten.