Plads til forbedringer i Billund

Der var styr på tingene på de fleste arbejdspladser rundt om i Billund og omegn da HKs Jobpatrulje i denne uge var forbi. Men Jobpatruljen fandt ved besøgene også eksempler på, at reglerne for unge fritidsjobbere ikke altid overholdes.

– Der var en del steder, hvor tingene bare var i orden, men desværre var der også nogle få, hvor der var store problemer, siger HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.

Da Jobpatruljen kom til Billund og opland i går, nåede den at besøge 15 virksomheder og fik 9 interviews med unge fritidsjobbere.

– Et sted var det grelt, for der stod en 14-årig på 4-timers vagter, som hun også har på skoledage, og det skete uden kontrakt og lønsedler. Hun betjente kassen, selvom hun ikke må have den opgave, hun fik ikke rigtige pauser, ingen ulempetillæg og ingen feriepenge. Og hun løftede for tunge ting, så hun havde ondt i ryggen. Det er en sag, vores faglige afdeling kommer til at kikke på, fortæller Angelika Thøgersen.