Politiet sætter ind mod tricktyveri


Fra i dag og de næste to uger frem vil Sydøstjyllands Politi fokusere særligt på tyveri fra borgere og samtidig gøre borgerne klogere på, hvordan de sikrer sig mod tricktyveri. Indsatsen indeholder også samarbejde med Ældresagen og andre lokale aktører.

– Mange af tyverierne finder sted, simpelthen fordi det kan lade sig gøre. Derfor vil vi gerne i dialog med borgerne og fortælle dem om, hvordan de med deres adfærd kan gøre det sværere at være tyv. Som borger kan man både blive udsat for tyveri på en shopping-tur eller i eget hjem, hvor en tricktyv ringer på under påskud af at være håndværker, hjemmehjælper eller noget helt andet. Men heldigvis er det ret let at forebygge, at det sker – helt enkelt ved at være opmærksom, bruge sin kritiske sans og sunde fornuft, fortæller vicepolitiinspektør Peter Balsgaard fra Sydøstjyllands Politi.

Erfaringen viser, at det lidt for ofte er den ældre del af befolkningen, det går ud over, og derfor har man lavet et samarbejde med Ældre Sagen for at gøre borgerne klogere på hvad de skal være opmærksomme på.

Således møder politiet op hos Ældre Sagens arrangement i Grindsted på mandag kl. 14 hos Mødestedet, Nygade 29.