Politiinspektør: Intens efterforskning er i gang

Foto: Ulrik Wulf Nielsen


Det er stadig uklart, hvad der præcist blev sagt i afgangsterminalen i Billund Lufthavn ved 10.30-tiden i dag, siden det helt store maskineri om bombetrussel blev kørt i stilling. Faktum er at en mand efterfølgende blev anholdt, og et massivt opbud af politi – og siden også bombefolk – blev kaldt til stedet.

Ifølge politiinspektør Michael G. Weiss fra Sydøstjyllands Politi havde manden tilsyneladende sagt noget, der kunne opfattes som en trussel, men det er uvist om det var sagt i sjov eller om der er alvor bag ordene. Det undersøges stadig, og manden er ved at blive afhørt i skrivende stund.

– Noget af efterforskningen lige nu går på at få undersøgt hvor vedkommende var forud for ankomsten til Billund Lufthavn og om han har været sammen med nogle andre. Det er meget interessant lige nu, siger Michael Weiss.

Lige nu er ammunitionsrydderne fra Forsvaret i gang for at se om der er eksplosiver på lufthavnsområdet, og så er politiet i gang med at sikre videoovervågning, der kan hjælpe dem videre i sagen. Og nattens hændelse ved LEGOLAND, hvor der kl. 4 i morges fandt en bokssprængning sted i indgangspartiet, er også i baghovedet på efterforskerne.

– Det er selvfølgelig tankevækkende, at der ganske få timer før denne hændelse er en – hvad skal man sige – en rigtig hændelse, tæt på, og selvfølgelig kigger vi nærmere ind i om der kan være en kobling, siger Michael Weiss.

Hør hele pressebriefingen med politiinspektør Michael Weiss lige her: