Praktikdage gjorde byrådsmedlem klogere

Venstres byrådsmedlem Lars Hansen har de sidste dage været i praktik i kommunale institutioner. Tirsdag fulgte han en dag i Børnehuset Andedammen i Vorbasse, onsdag var han en del af plejepersonalet på Plejecenter Sydtoften i Grindsted og i går torsdag sluttede praktikperioden så som en del af medarbejderstaben på Søndre Skole.

– Det har været berigende. Det har virkelig været en øjenåbner på, hvad der foregår ude i det virkelige liv, i forhold til hvad vi beslutter i byrådet, siger Lars Hansen til BillundOnline.

Han fortæller at han er blevet klogere på, hvordan hverdagen er på godt og ondt ude hos de kommunale institutioner:

– Det har da givet anledning til nogle tanker om, at dét og dét skal vi da vist have kigget på politisk, men der er altså også mange ting, der fungerer. Vi har nogle gode institutioner og et rigtig godt personale. Vi skal som politikere og kommune sørge for at give dem de bedste betingelser, siger Lars Hansen.

I løbet af praktikdagene har han både sunget, danset og spise frokost med børnehavebørn, været på besøg hos specialafdelingen på Søndre Skole, hvor det også blev til alvorssnak med blandt andet 3., 5. og 9. årgang:

– Jeg må sige, at eleverne var skarpe. De var forberedte på mit besøg og stillede mig blandt andet flere spørgsmål om skolereformen. Dér måtte jeg altså et par gange sige, at de spørgsmål måtte de lige sende videre til Anni (Matthiesen, folketingsmedlem for Venstre, red.), griner Lars Hansen.

Han håber, at flere af hans byrådskolleger vil tage imod tilbuddet om at komme i praktik og blive klogere på hverdagen i de kommunale institutioner.