Radikale byrødder stemmer nej til lockout

Gruppeformand i Billund Byråd, Ulrich Kristensen (tv) og Mads Helbo (th) stemte begge nej til KLs lockout af de kommunalt ansatte fra 10. april.


De to radikale medlemmer af Billund Byråd, Ulrich Kristensen og Mads Helbo, har på det årlige kommunalpolitiske topmøde i Aalborg i disse dage, stemt nej til en lockout af de kommunalt ansatte. Faktisk var det en enstemmig beslutning fra landets radikale byrødder – på trods af at partiets medlem af KL, Leon Sebbelin, stemte ja til lockout i Kommunernes Landsforening.

– Leon har siden beklaget at han ikke tjekkede med baglandet inden han afgav sin stemme, så jeg har ikke noget problem med det. Nogle gange sidder man ene mand til en forhandling, og så stemmer man det man umiddelbart synes – uden at have clearet det med sit bagland, siger Ulrich Kristensen (Rad.) i en kommentar.

Han begrunder sit og byrådskollegaen Mads Helbos nej til lockout således:

– Jeg ved godt vores afstemning i partiet kommer på bagkant, da KL har varslet lockout. Men jeg ser ganske enkelt ikke lockout som et redskab her i 2018. Jeg synes generelt retorikken i denne forhandling er skidt. Hvorfor kan vi ikke anerkende de offentligt ansatte og tale pænt? Jeg forstår ikke hvordan nogen bare kan betragte de offentligt ansatte som en udgift, når de jo rent faktisk er kernen i vores velfærd, siger Ulrich Kristensen.

Han forstår ikke hvorfor man ikke kan forhandle sig frem til en løsning:

– I ishockey sætter dommeren spillet i gang ved at lade pucken falde mellem to spillere. Hvis han er utilfreds med den ene spillers ageren på isen, skal der en anden spiller til. Sådan kunne man jo også gøre ved forhandlingsbordet, foreslår det radikale byrådsmedlem.