Regionen indfører PCR-test for børn ned til to år på alle teststeder

Arkivfoto


Fra i dag mandag 10. januar 2022 vil alle syddanskere fra to år og op kunne blive PCR- og hurtigtestet ved alle regionens faste og mobile teststeder.

Regionen indførte i sidste uge hurtigtest af børn ned til to år, og i denne uge åbnes der så også for PCR-test af alle fra to år og op.

Dermed skulle det gerne være slut med den labyrint af testmuligheder der har været af mindre børn.

– Vi ser, at coronasmitten breder sig blandt de yngste børn, og derfor har vi set på mulighederne for at gøre det så enkelt og nemt som muligt at få testet sit barn i Region Syddanmark. Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke systematisk test af børn under 12 år, men det anbefales at PCR-teste børn, som har været nærkontakt eller har lette symptomer, og så kan man vælge at hurtigteste før et besøg hos bedsteforældrene. Vi ved, det kan være en udfordring at teste et barn, som kun er to år gammelt. Det er selvfølgelig okay, at forældrene hjælper med at holde om barnet, men det er vigtigt at understrege, at vores podere kan afvise at teste børn, der ikke ønsker at lade sig teste, siger Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen.

Børn under to år skal stadig testes via henvisning fra egen læge.