Renovering af genbrugsplads betyder ændringer for brugerne

I næste uge går renoveringen af Billund Genbrugsplads i gang. Arbejdet kommer til at vare resten af året, men pladsen vil som udgangspunkt holde åbent som normalt. Det kræver dog lige lidt opmærksomhed fra brugernes side, mens renoveringen står på.

For fra næste uge og frem til påske skal haveaffald og tegl afleveres på et andet sted end hidtil. Det kommer til at foregå på et område med grus og vejret kan gøre det smattet at køre hen til den del af pladsen. Derfor kan man overveje i stedet at bruge Grindsted Genbrugsplads eller vente med de store haveprojekter til efter påske, melder Billund kommune.

– Vi glæder os til at tilbyde en renoveret genbrugsplads til borgere og medarbejdere. Inden da skal vi igennem en periode, hvor genbrugspladsen også fungerer som byggeplads. Vi har forsøgt at planlægge ombygningen, så vores borgere så vidt muligt undgår store gener. Borgerne vil selvfølgelig stadig kunne mærke det, og derfor kan nogle i perioden med fordel overveje at bruge Grindsted Genbrugsplads i stedet, siger driftsleder på genbrugspladserne i Billund Kommune, Peter Skov.

Renoveringen på Billund Genbrugsplads er opdelt i to faser. I første fase fra uge 3-12 gælder det områderne for haveaffald, tegl og beton. Fase to begynder i april, hvor resten af pladsen bliver renoveret året ud. Billund Kommune vil løbende orientere om, hvad man som borger skal være særligt opmærksom på.

Der er også planer om at ombygge Grindsted Genbrugsplads. Det var planlagt til at gå i gang oktober 2023, men blev skubbet på grund af en klage. Billund Kommune arbejder på at kunne sætte gang i renoveringen i Grindsted til efteråret.