Ryanair bliver i Billund

Gårsdagens afgørelse i Arbejdsretten, der gav fagbevægelsen lov til at lave konflikt mod det irske lavprisflyselskab, Ryanair, ser ikke umiddelbart ud til at få konsekvenser i Billund Lufthavn.

Mens Ryanair kraftigt overvejer at lukke basen i København, så bekræfter selskabets kommunikationschef, Robin Kiely overfor Check-In.dk, at Ryanair holder fast i Billund.

Hvis Ryanair ikke længere har en base i Københavns Lufthavn, så kan Flyvebranchens Personale Union, FPU, ikke varsle hovedkonflikt mod Ryanair her – for så er der jo ingen Ryanair-ansatte i Københavns Lufthavn at overenskomstdække. Det kan man til gengæld i Billund Lufthavn, hvor der stadig vil være en base.

Skulle det ende med hovedkonflikt i Billund, så følger der ofte en sympatikonflikt med fra andre faggrupper, hvor eksempelvis bagagemedarbejdere, check-in-personale eller security-personale nedlægger arbejdet i sympati. Men det kommer efter alt at dømme ikke til at ske i Billund, hvor personalet allerede i 2012, da Ryanair åbnede sin base i Billund Lufthavn, tilkendegav, at de ikke ønskede at lave sympatikonflikt, hvis striden skulle nå derud. Ifølge Check-In.dk frygtede medarbejderne nemlig at Ryanair ville trække sig helt ud af Billund – med nedskæringer og fyringerne til følge.

Foto: Billund Lufthavn