Anni fik gode ordførerskaber

Venstres Anni Matthiesen fra Krogager fik to hovedordførerskaber, da de i dag blev fordelt i partiets folketingsgruppe.

Anni Matthiesen skal være Børne- og undervisningsordfører og Uddannelses- og Forskningsordfører. Derudover er hun blandt andet blevet tildelt plads i Miljø- og Fødevareudvalget og i Udvalget for Landdistrikter og Øer.

– Jeg er rigtig glad for mine ordførerskaber. Det er områder, som jeg synes, er helt afgørende for vores samfund. Vores børn er vores fremtid, derfor skal vi sikre, at de får den bedste start på livet, siger Anni Matthiesen.

Med en tilbagegang på 13 mandater til Venstre ved valget for nyligt bliver der selvsagt mere arbejde til de resterende V-medlemmer af Folketinget. Således også til det lokale folketingsmedlem, der i de sidste fire år har siddet i fire udvalg. Efter sommerferien sidder Anni Matthiesen i hele 11 udvalg.

– Jeg ser rigtig meget frem til at arbejde med mine hovedordførerskaber. Der er ingen tvivl om, at der bliver en masse at se til. Vi skal blandt andet tage hul på arbejdet med inklusion og så skal fremdriftsreformen have et gennemsyn. Derudover glæder det mig selvfølgelig også, at jeg er kommet i Miljø- og Fødevareudvalget og i Udvalget for Landdistrikter og Øer. I begge udvalg regner jeg med at få delordførerskaber, så jeg fortsat kan være med til at kæmpe kampen for landbruget og landdistrikterne. Det er begge områder, som er af stor betydning for Sydjylland og det er områder, hvor der også skal laves et stort stykke arbejde, siger Matthiesen, der tidligere på ugen også blev en del af Venstres gruppeledelse.

Anni Matthiesen er blevet udpeget til at sidde i følgende udvalg:

Udvalget til Valgs Prøvelse

Beskæftigelsesudvalget

Børne og undervisnings udvalget (hovedordfører)

Kirkeudvalget

Kulturudvalget

Ligestillingsudvalget

Miljø- og Fødevareudvalget

Social- og Indenrigsudvalget

Uddannelses- og Forskningsudvalget (hovedordfører)

Udvalget for Landdistrikter og Øer

Grønlandsudvalget

Repræsentanter til Kontaktudvalget for det Tyske Mindretal