Så er sommerens første chartergæster fra Billund Lufthavn hjemme igen


Fredag 3. juli fløj det første danske charterfly ud af Danmark. Rejsen var mod Chania i Kreta, der var udsolgt – og endda med venteliste til. I dag landede feriegæsterne så igen i Billund en uge efter.

Ind i ankomsten i Billund Lufthavn kom Søren Røn og hans datter gående, smilende og glade. Og på trods af det blå mundbind afslørede gløden i deres hud, at vejret i Chania bød på mere solskin, end Danmark har kunnet byde på i den seneste tid.

– Vejret var godt. Hotellet var rigtig fint. Så vi har faktisk ikke noget at klage over. Det har været en rigtig god ferie, siger Søren Røn med en klang af lettere jysk underdrivelse.

I Chania var der selvfølgelig forholdsregler, men det gjorde ikke ferien mindre god for de to rejsende. Det største problem var Sørens duggede briller.

– Der var håndsprit overalt. Det virkede til, at de havde gjort meget for sikkerheden. Faktisk mere end i Danmark, fordi vi skulle bruge mundbind i busser og i andre offentlige transportmidler. Men altså det vænner man sig hurtigt til det. Det værste var, at mine briller duggede lidt, griner Søren Røn og forklarer, hvordan de havde undersøgt forholdsreglerne inden afrejse:

– Vi havde kigget på rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet, forholdsregler fra flyselskabet og snakket med rejsearrangøren om, hvordan det eksempelvis var ved poolområdet, og hvad vi ellers skulle være opmærksomme på. Derudover havde vi kigget på smittetrykket. Det vil vi også gøre på, når vi en gang skal af sted igen.

Inden hverdagen kalder dem hjem til Esbjerg, skal de begge to et smut forbi teststationen for COVID-19 i ankomsthallen i Billund Lufthavn. Testen var ikke af bekymring, men simpelthen af ren og skær helgardering.

– Vi føler ikke, at vi har været udsat dernede, men når vi nu har muligheden for at være helt sikre på, at vi ikke slæber noget med hjem, vil vi gerne testes, fortæller Søren Røn i en pressemeddelelse.