Samarbejde sikrer sprogundervisning til Danforels medarbejdere

Et nyt samarbejde mellem Billund kommune og virksomheden Danforel i Grindsted skal sikret arbejdskraften lokalt – og helt specifikt fastholde medarbejderne på Danforel.

Samarbejdet betyder i første omgang danskundervisning til de udenlandske medarbejdere på fabrikken på Slagterivej – undervisning der vil foregå i Danforels egne lokaler, hvor de samtidig med opkvalificeringen af medarbejderne udnytter tiden i deres lavsæsonperiode i produktionen.

– Initiativet sigter på at fastholde dygtige medarbejdere og øge fokus på kompetenceudvikling i perioder, hvor vi har en mindre nedgang i produktionen. Målgruppen for opkvalificeringen vil først og fremmest fokusere på at løfte vores medarbejderes danskfærdigheder, da der herefter vil være større mulighed for videreuddannelse til nøglemedarbejdere, der skal være med til at sikre kvalitet og den gode kundeoplevelse. Desuden ønsker vi på sigt at tilbyde nogle af vores ufaglærte medarbejdere muligheden for at uddanne sig som industritekniker eller industrioperatør, siger Steffen Nielsen, CEO hos Danforel.

Billund kommune kalder selv samarbejdet med Danforel helt i tråd med strategien om at styrke de lokale virksomheder og understøtte en kvalificeret arbejdsstyrke, som i sidste ende reducerer risikoen for ledighed og øger mulighederne for en bæredygtig vækst i kommunen.

– Partnerskabet er et skridt i den rigtige retning mod at styrke ikke kun medarbejdernes færdigheder, men også deres karrieremuligheder. Det er et tydeligt eksempel på Billund Kommunes interesse i at støtte en bredere kompetenceudvikling hos vores lokale virksomheder og dermed også en kvalificeret arbejdsstyrke med mindre risiko for ledighed, udtaler Robert Terkelsen, formand for Unge-, Uddannelses- og beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune.