Skal det koste at gå til lægen?


På Christiansborg kører debatten for tiden om hvorvidt der skal indføres brugerbetaling hos eksempelvis den praktiserende læge. Også i partiet Venstre er der delte meninger, men står det til det lokale folketingsmedlem, Anni Matthiesen (V) fra Krogager, bør der laves en undersøgelse af hele tilskudsområdet for sundhed:

–  Jeg mener jo det bør give stof til eftertanke – også hos den nuværende regering –  at når  en dansker styrter på sin cykel og brækker kæben, så er det fællesskabet, der tager sig af det, men hvis tænderne bliver knust, så betaler man selv, siger Anni Matthiesen til BillundOnline – og tilføjer:

– Hvis man hører dårligt, er der enorme tilskud til høreapparater, mens du selv må betale dine briller, hvis du har dårligt syn. Så langt er der vel ikke mellem ørerne og øjnene. Får jeg ondt i maven, går jeg til lægen uden egen regning, men får jeg ondt i ryggen går jeg til fysioterapeut eller kiropraktor for egen regning, siger folketingsmedlemmet.

Sammen med flere andre i Venstre mener Anni Matthiesen ikke, at man skal indføre øget brugerbetaling sådan lige her og nu, men hun vil arbejde kraftigt på et eftersyn af systemet.