SMS og tiltag skal gøre det trygt at stemme

Det skal være trygt at stemme til kommunal- og regionsrådsvalget i morgen – også selvom vi står med en tårnhøj coronasmitte i flere kommuner lige nu.

Derfor har borgerne i den stemmeberettigede alder i dag fået – eller får det i løbet af dagen eller aftenen – en sms hvor det fremgår at hvis de har mulighed for det, vil det være fint, hvis de kan gå til deres lokale valgsted og få sat krydset mellem kl. 10 og 15. Her er der traditionelt set ikke så mange forbi valgstederne, der har åbent fra 8-20.

I det hele taget vil der blive taget stort hensyn til, at alle kan stemme trygt og sikkert i lyset af covid-19 på valgstederne i Billund Kommune. Der vil blive opsat håndsprit ved både ind- og udgange, ligesom personalet på valgstederne sørger for hyppig udluftning, og sørger for at sikre et godt flow på valgstedet for så vidt muligt at undgå kø.

Man må som vælger gerne benytte mundbind på valgstedet, men der er ikke noget krav til at bære mundbind, ligesom der ikke er krav om at vise coronapas. Er man mest tryg ved det, må man gerne medbringe eget skriveredskab. Det skal være en kuglepen i rød, blå, sort eller grøn farve eller en blyant.

For visse grupper af borgere er der mulighed for at stemme udenfor.

Det er borgere, som er smittet med covid-19 eller er i øget risiko, samt borgere som på grund af manglende førlighed eller svagelighed ikke kan bevæge sig ind i lokalet. Man skal være omfattet af ovenstående for at kunne stemme udenfor.

Der vil blive opsat skilte ved hvert valgsted med et telefonnummer, som man kan ringe til for at få kontakt til en valgsekretær, som sørger for, at man kan stemme udenfor.