Sønder Omme piger tog til Christiansborg

Liv Mikkelsen og Maria Mouritsen fra Sønder Omme Skole var i tirsdags med Folketingspolitiker Anni Matthiesen (V) på arbejde. Her fik de indblik i livet som Folketingspolitiker og fik lov til at følge det politiske arbejde i både Udvalget for Landdistrikter og Øer og i Folketingssalen.

Besøget kom i stand efter, at pigerne har arbejdet med en projektopgave om integration i forbindelse med deres 9. klasse. Her fik de kontakt til Folketingsmedlemmet og har altså nu været på besøg på Christiansborg, hvor Anni Matthiesen har vist rundt og fortalt om sit arbejde.

Jeg er rigtig glad for at få besøg hjemmefra. Det er jo altid rart at møde unge mennesker, som er nysgerrige på, hvordan det politiske liv fungerer. Jeg håber da også, at de har fået et større indblik i det landspolitiske, siger MF Anni Matthiesen (V).

– Det har været spændende at se, hvordan tingene fungerer inde fra, man ser tingene fra en anden synsvinkel end normalt, siger Liv Mikkelsen.

– Det har været spændende at følge en folketingspolitiker for en dag. Det giver et godt indblik i hvad politikerne laver på Christiansborg, siger Maria Mouritsen.

Foto: Liv Mikkelsen, Anni Matthiesen og Maria Mouritsen ved glasblomsten i Provianthuset på Christiansborg.