Sofie Kirk Kristiansen støtter bevarelsen af regnskoven i Ecuador

Sofie Kirk Kristiansen, der er født og opvokset i Billund, er i fuld gang med at opkøbe 6000 hektar regnskov i Equador. Det sker i et samarbejde med Randers Regnskov, der har både ekspertise og lokalt kendskab til området.

Faktisk begyndte Randers Regnskov og Sofie Kirk Kristiansen allerede samarbejdet i 2021 og opkøbet af regnskoven sker med henblik på at bevare og beskytte områderne, der har en stor rigdom af arter både indenfor flora og fauna.

Baggrunden for samarbejdet er Sofie Kirk Kristiansen og Randers Regnskovs fælles kærlighed til naturen og dedikation til naturbevarelse. I løbet af de næste tre år sigtes der efter at opkøbe i alt 15.000 hektar uberørt skov i området – ganske enkelt for at beskytte autentiske og intakte økosystemer i Ecuador.

Sofie Kirk Kristiansens opkøb sker via hendes nyetablerede selskab, Earthkeeper:

– Mit liv drives på mange måder af min kærlighed til naturen og jeg har længe haft et ønske om at udvide mine naturbevarende aktiviteter til regnskoven. Det har været en gave at få mulighed for at arbejde sammen med Randers Regnskov, hvor jeg har mødt mennesker med den samme kærlighed og passion som jeg selv, og dermed fået meget større mulighed for at gøre en forskel, end jeg ville kunne have gjort alene. Der er et kæmpe behov for beskyttelse af oprindelig natur verden over. Mit bidrag er kun en dråbe i havet, men ikke desto mindre gør det mig glad at vide, at det trods alt gør en forskel for alle de levende væsner, der lever lige præcis dér, hvor vi er, siger Sofie Kirk Kristiansen.

Hendes nære samarbejdspartner hos Randers Regnskov er biolog og naturbevarelseschef, Asser Øllgaard, som glæder sig over samarbejdet:

– Det er fantastisk at finde en samarbejdspartner, der i den grad deler vores værdier og tilgang til naturbevarelse, med et kompromisløst sigte på bevaring af natur for naturens egen skyld. Naturbevarelse har altid været hjerteblod for os, og med dette partnerskab ser vi frem imod et monumentalt gearskifte. Det giver håb, siger Asser Øllgaard.

At naturen betyder meget for 47-årige Sofie Kirk Kristiansen vidner hendes baggrund om. Hun er uddannet Vildtforvalter fra Vildtforvaltningsskolen på Kalø og derudover har hun studeret Skovbrug på det daværende Landbohøjskolen.

Til daglig driver hun Klelund Dyrehave, der er Danmarks første biodiversitetsdyrehave og et ambitiøst naturprojekt, der giver en tidligere plantage-ejendom tilbage til naturen. Her skabes en oase for den biologiske mangfoldighed samt rammer for en på sigt selvforvaltende, varieret og dynamisk vild dansk natur.