Mon Danmarks sejeste idrætslærer findes på en skole i Billund kommune?

Foto: Lone Dybdal/SkoleOL


Dansk Skoleidræt, Skole OL og DIF kårer for femte år i træk en ekstraordinær idrætslærer, der motiverer og inspirerer eleverne. Som noget nyt kan idrætslærerteams også indstilles til prisen, som der nu er åbnet for indstillinger til.

For at få titlen skal læreren eller lærerteamet være nogen, der gør en ekstraordinær indsats for at få børn og unge til at opleve glæden ved idrætstimerne.
I år går man efter at finde den idrætslærer eller det idrætslærerteam, som mestrer at gøre idrætsfaget til et fag, hvor fællesskabet er i højsædet, og som formår at inkludere alle eleverne i aktiviteterne. Når prisen er udvidet til også at omfatte teams, er det fordi planlægningen og undervisningen i praksis oftest foregår i netop teams.- Alt for mange børn og unge bevæger sig ikke nok. Folkeskolen spiller en vigtig rolle, hvis vi skal vende den udvikling. Derfor er jeg også glad for, at vi med prisen ”Danmarks Sejeste Idrætslærer” er med til at hylde idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. I idræt er klassefællesskabet og bevægelse i fokus, og det er noget, som er med til at styrke trivslen. Derfor spiller idrætsfaget så vigtig en rolle, siger næstformand for DIF, Frans Hammer.

Indstilling af kandidater til prisen foregår via www.skoleol.dk, hvor lærere, elever, forældre eller skoleledere har mulighed for at udpege deres favorit. Det er muligt at indstille frem til og med den 1. december 2023.

Blandt alle de indstillede udvælger et ekspertpanel fra Skole OL, DIF og Dansk Skoleidræt i december finalisterne. I januar kan alle efterfølgende stemme på deres favorit i en afstemning på skoleol.dk.